Максимовицьке навчально-виховне об'єднання

/Files/images/IMG_2908.JPG У 1859 р. в с. Максимовичі відкрили початкову школу. Літні мешканці села розповідають, що першими учнями були майже підлітки, і лише згодом її почали відвідувати діти молодшого шкільного віку. Заняття починалися 14 грудня і тривали кілька місяців – до весни. Батьки платили за навчання.

Перша школа містилася в селянській хаті. Потім її перевели в приміщення клубу, назвавши “Народним училищем”. Викладали два вчителя і священник. Було три класи. Учнів мало, бо батьки залучали дітей до роботи. Дівчаток у школі майже не було: їх змалку привчали прясти полотно на одіж і рядна. Отже, більшість селян старшого віку після революції 1917 р. виявилася неписьменною.

У 1927 р. на сільському сході ухвалили збудувати нову школу в центрі села. Будували дуже швидко. Через рік на пустищі виросла велика двоповерхова споруда. На першому поверсі були п’ять класних кімнат. Фізичний кабінет, на другому – ще п’ять класних кімнат і вчительська. Опалення було пічне. Школа могла вмістити понад 400 учнів. Першого вересня 1927 р. вступила в дію Максимовицька середня школа.

1 вересня 1971 р. діти прийшли в нову школу. Новенькі шкільні парти, кабінети, бібліотека, майстерня, спортзал. Посадили алею берізок. У колективі працюють досвідчені педагоги на чолі з директором школи Митрофановою Т. В. Шість вчителів мають вищу кваліфікаційну категорію. Одному вчителю присвоєно першу категорію і ще одному вчителю – другу категорію. Решта вчителів мають кваліфікаційну категорію “спеціаліст”. П"ятьом вчителям присвоєно звання “Старший вчитель”.

Зараз в Максимовицькому НВО навчається 60 учнів. Учні нашої школи займають призові місця на районних і обласних предметних олімпіадах. Є переможцями районних творчих конкурсів. Вони – активні учасники художньої самодіяльності.

У 1980 році розпочав свою діяльність дитячий заклад “Казочка”, в якому налічувалось 50 дітей. Раніше садочок функціонував самостійно. Зараз він входить до складу НВО. З дітьми працює 2 вихователі, 1 помічник вихователя і кухар.

В даний час в дошкільному закладі працює 1 група, в якій виховується 19 дітей. Вихователі впроваджують в роботу з дітьми виховну програму “Я в світі”, яка спрямована на виховання гармонійно розвиненої особистості.

Школа пишається своїми випускниками. Більшість з них навчається в коледжах, ліцеях. Багато видатних людей вийшло із стін нашої школи. Це педагоги і військові, лікарі й письменники, економісти й художники… Всі вони трудяться на благо рідної країни.

/Files/images/188x60_pedrpesacom_banner_nodots.gif

/Files/images/220x90_MONMS_static.gif

Новини

Опитування

Хто відвідував наш сайт?

Календар

Попередня Січень 2023 Наступна
ПВСЧПСН
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031